Nokia’dan 18.4 inç ekrana sahip tabletler geliyor


Nokia‘dan 18.4 inç ekrana sahip tabletler geliyor.

 

Akıllı cihaz sektöründe tekrardan boy göstermeye başlayan Nokia, 18.4 ” büyüklüğünde ekrana sahip durumda olan bir tablet üstünde çalışıyor. Peki, Nokia’nın yepyeni tableti kullanıcılara neler sunacak?

 

Microsoft ile durumda olan anlaşmasının sonlanmasıyla beraber mobil cihaz sektöründe tekrardan yer almak amaçlı çalışmalara başlayan Nokia, Geçen günlerde Nokia 6 modelini duyurdu.

Kullanıcıların yüklü dikkatini görerek saatler içinde bütün stokları tükenen Nokia 6‘nın sonrasında, şirketin amiral gemisi cihazlar ile yarışacak durumda olan Nokia P1 modelini duyurmaya hazırlandığı öğrenilmişti.

Bunlarla yetinmek talep etmeyen Nokia‘nın üstünde çalıştığı 18.4 ” büyüklüğünde ekrana sahip durumda olan tableti, GFXBench vasıtasıyla meydana çıktı.

Nokia tabletin nitelikleri ne türlü olacak?

GFXBench‘te bulunan verilere yönelik Android 7.0 Nougat işletim sistemli yepyeni esrarengiz cihazın ekran boyutu 18.4 “, çözünürlüğü ise 2560 x 1440 megapiksel olacak. Sekiz çekirdekli 2.2 GHz hıza sahip Qualcomm işlemciye Adreno 540 GPU eşlik edecek. Cihazda kullanılacak durumda olan yonganın Snapdragon 835 olması bekleniyor.

Bu yongaya 12 MEGAPIKSEL ön ve 4K destekli 12 MEGAPIKSEL arka kamera eşlik edecek. 64 GB depolama sahası ve 4 GB RAM benzeri özellikler de bilgiler içinde. Wi-Fi, Bluetooth, GPS, NFC, 4G LTE bağlantı nitelikleri bu tabletin üst düzey bir cihaz olacağını işaret ediyor.

Apple iPad Pro ve Samsung Galaxy View benzeri dev tablet çözümlerine yepyeni bir Nokia alternatifi geliyor olacak benzeri duruyor. Fakat cihazın ne süre duyurulacağı ve fiyatı ile ilgili bir ayrıntı yer almıyor.
Bu sebeple tablet resmi olarak duyurulana civarı, donanımsal bağlamda bir bir sürü değişikliğe uğrayabilir.

Nokia’dan 18.4 inç ekrana sahip tabletler geliyor ile Benzer Yazılar:

31 Ocak 2017 Saat : 1:09

Nokia’dan 18.4 inç ekrana sahip tabletler geliyor Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz