Google Pixel C

Etiketler:

1Pixel C, Nexus 5X ve 6P ile benzer etkinlikte tanıtıldığından, önce bakışta tablet ile ilgili çok birşey öğrenememiştik. Google’ın bu şekilde davranmış olması şaşırtıcı, zira Pixel C üst seviye, güzel bir tablet.
Bizzat Google aracılığıyla tasarlanıp üretilmiş olması durumundan Pixel C, Google amaçlı yepyeni bir teşebbüs. Nexus markasıyla iştirak eden evvelki “Google” tabletleri, esasında Asus ve HTC aracılığıyla üretiliyordu. Bu seferinde ise karşımızda Google’ın her özelliğinde muayene sahibi meydana geldiği, Android 6.0’lı bir tablet var.


10,2 ” ekran boyutuna sahip, kalifiye malzemeden üretilmiş Pixel C, Nexus tabletlerle Chromebook Pixel dizüstü içinde köprü vazifesini üstleniyor. Başka Bir Deyişle rakipleri içinde Samsung Galaxy Tab S2, Sony Xperia Z4 Tablet ve iPad Air 2 var.

Ancak Pixel C’nin minik bir ekstrası da var. Google’ın sunduğu klavye dock’u, Pixel C’yi standart Android’li bir tabletten melez bir dizüstü’a dönüştürüyor. Bu da tabletin bir anda Microsoft Surface Pro 4 ve iPad Pro’ya rakip meydana gelmesine yola açıyor.

Peki Apple’ın hakimiyet kurduğu bir meydanda Google, hakikaten kendini gösterebilecek bir Pixel C üretmeyi başarmıştı mı? Şirketin bunu tüm gücüyle tecrübe ettiğini gördük.

Anotlanmış alüminyum gövdeye sahip Pixel C’ye dokunduğunuz anda pahalı bir teknolojiye dokunduğunuzu anlıyorsunuz. Bununla beraber tablette trend ve hafiflik birlikte yer almıyor. 517 gramlık tablet, 437 gr ağırlığındaki iPad Air 2’den farklılık edilir derecede daha zor. Ne var ki iPad Air 2, 242 x 179 x 7mm ölçülerindeki Pixel C’den daha dar ve ince.

Pixel C’nin çerçevesinin çok ince meydana geldiği söylenemez. Fizyolojik home düğmesi de mevcut olmayan tablet, belli bir süre daha minik olabilirdi fakat sanırız Google, bu teknolojiyi sığdıracak bir sahaya gereksinim duydu. Google’ın en yepyeni telefon ikilisinde yer alan parmak izi tarayıcısı, Pixel C’de yok-bu da bize minik bir eksiklik benzeri geldi.

Pixel C’yi yatay olarak tuttuğunuzda güç/kilit düğmesi, üst tarafta, solda kediniyor. Ses düğmesi ise solda, yukarıda yer ediniyor. USB-C portu, cihazın altında bulunuyor. Bu port, Pixel C ile PC’niz içinde bilgi transferine müsaade verdiği benzeri, telefonunuzu ve öbür cihazlarınızı şarj etmeye de yarıyor.

Tabletin 2 yakınında yer alan hoparlörler, stereo ses sunuyor. Sağdaki 3,5mm’lik kulaklık girişi, cihazın yanlarındaki işlevlerin sonuncusu.

Arka tarafa baktığımızda 8 megapiksellik kamerayı ve Google’ın simgeleşen 4 renginden meydana iştirak eden ışıklı çizgiyi görüyoruz. Bu şerit, Google’ın Apple’ın Macbook’larda kullandığı ışıklı Apple logosuna verdiği bir yanıt olsa sebep. Apple’a ayrıyeten bu şerit, yalnızca Google’ın reklamını yapmakla kalmıyor, üst kısmına çift dokunarak Pixel C’nin ne civarı pilinin kaldığını anlayabiliyorsunuz. Bunu cihaz kapalıyken bile yapabiliyorsunuz.

Tabletin düz kenarları, onu elde çok rahat tutamayacağınız manasına geliyor. Başka Bir Deyişle Pixel C, uzunca zaman elinizde tutacağınız tabletlerden birçok değil.

Düğmelerin konumu, arkadaki ışıklı şerit, tabletin fazladan yatay kullanılacağının işaretini veriyor. Ne var ki Pixel C’yi dikey modda da kullanabiliyorsunuz. Üstelik web’de dolaşma benzeri bir takım aktivitelerde dikey mod, daha iyi.

Tasarımı göze güzel görünse de Pixel C’nin iPad Air 2’nin tasarımının eline su dökemediğini tahmin ediyoruz. Apple’ın amiral gemisi tableti, hem elde tutuş hissiyatı olarak daha iyi, hem daha ince, benzer zamanda daha hafif. Yeniden de biz, Pixel C’nin tasarımını çok beğendik.

2

Göz etkileyici ekran

10,2 “‘lik bir ekrana sahip Pixel C’nin çözünürlüğü 2560 x 1800. Bu, ise 308ppi megapiksel yoğunluğuna tekabül etmekte. Yoğunluk tarafından iPad Air 2 (264ppi) ve Nexus 9’u (281ppi) geride bırakan Pixel C’nin isminde megapiksel meydana gelmesinin bir sebebi var; o da kesinlikte öyle ki rakip tanımayan ekranı.
Pixel C’nin ekranı, DisplayMate’in testlerine göre önde iştirak eden öbür tabletlerden yüzde 25 daha parlak. 500 nit’e ulaşabilen tablet, dışarıda daha iyi görünüyor.

Ek bir ücret karşılığında (yurtdışı fiyatı 149 dolar) Pixel C’nizi tam boyutlu bir klavyeyle donatabiliyorsunuz. Google’ın tasarladığı klavyenin en güzel yanı, bilgisayarınızla otomatik olarak eşleşmesi ve onu ne zaman takıp, çıkardığınızı bilmesi. Bluetooth açık çok hiçbir birşey yapmanıza sebep yok.

Klavye, tabletle kuvvetli bir mıknatısla birleştiğinden mandallarla ve pinlerle uğraşmanıza sebep yok. Klavye bağlantının sağlamlığı bizi de şaşırttı. Klavye, Pixel C’yi kullanmadığınız zaman koruyucu bir kılıf görevini üstleniyor. Pixel C’yi tablet olarak kullanmak isterseniz, klavyeyi arka tarafa yapıştırarak saklayabiliyorsunuz. Ne var ki bu durumda tabletin kilosu çoğalıyor ve tutması zorlaşıyor.

Tablet, klavyeye takılıyken kablosuz olarak şarj ediliyor; dolayısı ile Pixel C’yi kullanırken klavyenizin pili hiç bitmiyor. Tuşların hissiyatı tabii olsa da bir,4mm’lik gidiş geliş mesafeleri belli bir süre yüzeysel kediniyor. Klavye yazı yazmak isteyenler amaçlı gayet iyi, fakat sıkça dokunmatik ekranı kullanmanız gerekmektedir ve bu durum, deneyimi belli bir süre etkiliyor. Space tuşunun sağındaki üç nokta tuşuna bastığınızda ekrana sembollerden meydana iştirak eden bir menü geliyor. Bu menüden seçim yapmak amaçlı ekrana dokunmanız gerekmektedir.

Bu durum başınıza geldiğinde bir dizüstü değil, tablet kullandığınızı hatırlamış oluyorsunuz. Bizce uygulamalardan hızla çıkabilmek amaçlı klavyede bir home düğmesine de yer verilebilirdi.

Tableti klavyesiyle kucağınızda rahatça kullanabiliyorsunuz, bu öbür klavye dock’larında her an yapamadığınız bir birşey. Ne var ki normal bir klavyeye kıyasla benzer hızda yazmadığımızı gördük.

Klavyenin bir farklı eksisi, tableti dikey modda kullanmanıza müsaade vermemesi. Çoğu kullanıcı bunu problem yapmayacak olsa da, Sony Xperia Z4 Tablet’in bu şekilde bir yeteneğinin meydana geldiğini biliyoruz.

Pixel C’nin klavyesi Apple’ın iPad Pro amaçlı sunduğu klavyeden daha pahalı olmayan, fakat Apple’ın klavyesindeki bir takım özelliklerin daha iyi meydana geldiğini söyleyebiliriz.

Google, Pixel C’nin Android Marshmallow amaçlı yapıldığını söylüyor. Bunun anlamı, dışardan rastgele bir üreticinin müdahalesi olmadan, en saf Android deneyiminin sunulduğu. Pixel C, Android 6.0.1 ile geliyor, başka bir deyişle Android’in son versiyonunu sunmak durumundan Nexus’ların gerisinde kalmıyor. Bu, Pixel C’nin Android güncellemelerini Nexus’lar benzeri hızla alacağı anlamını da taşıyor.

Marshmallow’un en ehemmiyetli özelliklerinden bir tanesi, cihaz bekleme konumundayken pil ömrünü uzatan Doze işleviydi. Google’a göre Doze sayesinde Pixel C’nin pil süresi, 10 saate civarı uzayabiliyor. Pil ile ilgili daha daha sonra bir daha değineceğiz.

Geliştirilmiş ses desteği, Google Now ile daha rahat bağlantıya geçebilmeniz manasına geliyor. Yepyeni Now on Tap işlevi ise ekrandaki içeriğe yönelik ek verileri önünüze getiriyor. Örnek Olarak Star Wars ile ilgili bir web sayfasındaysanız, Now on Top bunu farklılık etmekte ve filmle ilgili verileri size gösteriyor. Now on Top’ı çağırmak amaçlı parmağınızı home düğmesinden yukarıya doğru sürüklemeniz yeteri kadar oluyor.

Android arayüzünün başaramadığı birşey ise iPad Pro veya Surface Pro 4’e rakip olabilecek işlevselliği sunmak. Bu 2 tabletin dizüstü’ların mahaline geçme potansiyeli var, fakat Android amaçlı aynısını söylemek zor.

Google, Pixel C’nin en fazla ekranı, işlem gücü ve pili üstünde durmuş. Cihazda microSD kart slotu bulunmasa da, 16GB’lık bir modelin olmaması sevindirici. Pixel C’nin 32GB ve 64GB’lık yeni sezon modelleri bulunuyor.

Stereo hoparlörlerle iştirak eden tabletin 4 mikrofonu, Google Now’a komut verirken ve sesli görüşmelerde daha iyi duyulmanızı sağlıyor. Pixel C’den 3G veya LTE bağlantısı bekleyenler belli bir süre üzülecek zira Google, yalnızca Wi-Fi modeli sunuyor. Cihazın ön yüzünde 2MEGAPIKSEL’lik, arka yüzünde ise 8MEGAPIKSEL’lik kameralar bulunuyor.

Az önce de bahsettiğimiz benzeri Pixel C, Android 6.0 Marshmallow ile geliyor. Bu, Play Store’a ulaşabileceğiniz ve işe bir dizi Google uygulamasıyla başladığınız manasına geliyor. Problem ise Android’in iOS’a rakip olacak tablet uygulaması çeşitliliğini sunmaması. Bir Takım uygulamaları açtığınızda (örnek olarak Spotify) karşınızda tabletler amaçlı optimize edilmemiş telefon uygulamasının durduğunu görüyorsunuz.

Bu tür uygulamaları sorunsuzca kullanabiliyorsunuz, fakat hem belli bir süre çirkin görünüyorlar, benzer zamanda deneyimi olumsuz etkiliyorlar.

Hoşumuza giden bir detay ise ekranın altındaki gezinti düğmelerinin ortada değil, ekranın kenara yakın gösterilmesi oldu.

Pixel C’nin gücü 4 çekirdekli Nvidia Tegra X1 işlemciden geliyor. 64-bit mimariye sahip bu işlemci, 3GB RAM ile destilave ediyor. Tablet kağıt üstünde iPad Air 2 ve Nexus 9’dan daha kuvvetli, fakat teknik olarak sekiz çekirdekli Galaxy Tab S2 ve Sony Xperia Z4 Tablet, yoğun işler amaçlı daha çok yüksek kapasiteye sahipler.
Ancak Pixel C, Geekbench 3 çoklu çekirdek testimizde aldığı 4449 puanla Nexus 9, Sony ve Samsung’un tabletlerinden daha güçlü meydana geldiğini, iPad Air 2’yle ise anında hemen benzer düzeyde meydana geldiğini gösterdi.

Tabletin gayet akıcı meydana iştirak eden arayüzünde ehemmiyetli bir takılmaya rastlamadık. Uygulamalar genel olarak hızlı açılırken Real Racing 3 ve Asphalt 8 Airborne benzeri oyunlarda yavaşlamanın eseri yoktu. Bununla beraber bir tabletteki en akıcı deneyimin Pixel C’de meydana geldiğini söyleyemeyiz. Her dokunmanızda daha hızlı bir tepki amaçlı adeta belli bir süre daha optimizasyona gereksinim var.

Bu arada tablet oyun oynadığınız sırada belli bir süre ısınabiliyor. Elinizi yakacak seviyeye gelmese de bu durum size belli bir süre huzursuzluk verebilir. Klavyeyle oyun oynamak istediğinizde, klavyenizin bir takım oyunlarda desteklendiğini görüyorsunuz. Asphalt 8 Airborne bu oyunlardan bir tanesi. Bunun Için karşın her oyunun Pixel C’nin ekranı amaçlı optimize edilmediğini, bu yüzden pikselli görünebildiğini tecrübe ettik. Bu durum tabletten çok geliştiricileri ilgilendirdiğinden, geliştiricilerin uygulamalarını ve oyunlarını çok yüksek çözünürlükler amaçlı yakın bir gelecekte güncellemelerini umuyoruz.

Pil ömrü

Google, Pixel C’nin tek şarjla 10 saat ayakta kalabildiğini söylüyor fakat bu, tabiki tableti ne ile kullandığınıza bağlı. Tableti test ettiğimiz zaman süresince pil ömrünün güçlü meydana geldiğini gördük. Oyunlar ve video izleme benzeri belirli işlemler elbet ki pilin daha hızlı tükenmesine neden oldu.
10 saatlik pil ömrüne varmak istiyorsanız, parlaklığı belli bir süre kısmanız ve daha az video izlemeniz gerekmektedir. Tableti en fazla web’de dolaşmak, epostalarınızı okumak ve sosyal medyada dolaşmak amaçlı kullanıyorsanız, Pixel C’den rahatça 8 saat pil süresi elde edebileceksiniz.

Tablet, hızlı şarj cihazıyla geldiğinden piliniz azaldığında onu hızla şarj edebilirsiniz.

Kamera

Google Pixel C’nin önünde ve arkasında kamera var fakat bu kameralar, öbür tabletlerde meydana geldiği benzeri, telefonunuzdaki civarı iyi değiller. Arka taraftaki 8 megapiksellik kamera basit fotoğraflarınız amaçlı işinizi görürken 2 megapiksellik ön kamera, videolu görüşme yapmanızı sağlıyor. Ön kamerayla bizzat fotoğrafınızı çekecekseniz, ondan çok pek birşey beklemeyin. Tabletin üstünde flaş da yer almıyor, bu yüzden düşük aydınlatmada fotoğraf çekmeyi düşünmeyin.

Pixel C, şu an piyasadaki en güzel Android’li tablet. Fiyatı birçok pahalı olmayan olmasa da bunun karşılığını tam olarak veriyor. Apple’dan sıkıldıysanız veya en güzel Android’li tableti satın almak istiyorsanız, Pixel C tam size göre. Tablette Google’ın her süreçte basitliğe ve akıcılığa ehemmiyet verdiğini hissedebiliyorsunuz. Bununla beraber Android’in tablete özel uygulamalar ile ilgili bir takım sıkıntıları bulunuyor. Klavye dock’u amaçlı ekstra para harcamayı göze alırsanız, parmaklarınızın altında çok güçlü bir makineye sahip olacaksınız demektir.

Google Pixel C ile Benzer Yazılar:

1 Ocak 2016 Saat : 8:02

Google Pixel C Yazısı için Yorum Yapabilirsiniz